Thursday, December 18, 2008

From CHINA n THAI


Lagi koleksi pemberian dari uncle.
Klu x silap ako, mengikut tulisan ataih tin itu, sebelah kiri adalah dari CHINA, manakala sebelah kanan pulak adalah dari THAILAND.

"Betul tak uncle?"

Cantek nya bila warna-warna MERAH digabungkan banyak2...

*Latest info, menurut uncle tin yang tulisan cina itu adalah edisi khas Olimpik 080808

Nota Jemari: bila la dapat pegi thai n china ek?

2 comments:

kunadzri said...

Yang dari Thailand tu betul... tapi yang satu lagi tu produk Malaysia... tulisan Cina sebab yang ni salah satu dari edisi khas Olimpik 080808. Ada 2 lagi adik beradik dia... nanti kalau uncle terjumpa kat mana-mana, uncle tolong belikan.

Uncle bagi clue kat retna camna nak kenal pruduk dari mana... Kat tin coke tu mesti ada tulis website dia..

Fr. M'sia : www.coke.com.my
Fr. Thai : www.icoke.co.th
Fr. China : www.icoke.cn
Fr. Korea : www.coca-cola.kr
Fr. Japan...ada tulis JAS
Fr. France: www.coca-cola.fr
Fr. Australia: www.coca-cola.com.au
Fr. England: www.coca-cola.co.uk
Fr. USA : www.coke.com (pastu contents dia tulis ..FL OZ(..ml). Orang lain tulis contents dalam (..ml)sahaja.

So, tgok yg kat ujung skali tu, tau la dari mana...

Tin yang kecik molek tembam tu dari USA. Ada tulis 8 FL OZ(237ml)kat tin tu, kan...?

Selamat berkokakola...

AKO said...

Wah thanks uncle for da specific info...

OK ok pasni harus noted dr mana tin2 itu...