Thursday, December 18, 2008

Botol @ntik

Antik kan?!
Botol lama beb... Ako rasa taim2 skolah dl kot ada jual botol nih.
Skrg dah jarang org jual coke guna botol kaca.
Maybe ada lagi la tapi kena cari kat kedai oldies la kan.

Dulu masa skolah suker kumpul penutup botol tu.
Paling2 pun sebab senang nak main "ceper".
Eh kowang tahu x apa itu "ceper?"
Ako x pasti kowang pangey apa tapi klu kat skolah ako dulu, kitrg pangey ceper la.

Tapi idok le terror sangat pun. Slalu je kalah especially taim suruh 'timbang'.
Tangan x bedung kot ako masa dulu.
Asek x dapat kumpul mata je.
Sonok kan bila tingat zaman kanak2 riang nih.

Nota Jemari: nak putar balik zaman kekanak ribena, bole x? *wink*

4 comments:

kunadzri said...

Main ceper...? camna la agaknya yer...? Uncle pnyer time kami leperkan tudung botol tu, tebuk dua lubang, masukkan tali. Pastu pusing2kan, then tarik..lepas...tarik..lepas.. alamak, susah nak describelah..!! Nama apa ntah ler permainan budak2 kampung tuh...

kunadzri said...

berkenaan ngan botol tu plak anak murid semua... ekehkeh..
Kat mesia ni masih ada lg dijual coke dlm botol kaca... tp susah nak dapat. Uncle tau kat mana nak beli...tunggu... Tapi botol dia tinggi sikit dr yg Thailand pnyer tuh.. Lain2 negara masih banyak yg jual dlm botol kaca.. esp. kat arab..

AKO said...

ala uncle menan yg uncle cakap saya dapat bygkan hehehe...

oo ada lagi ek botol kaca... tu la skrg ni cam payah sket nk dapat kan ;-)

kanchong said...

maneuncle nak dapat coke botol??